Bemerites-reformació

2018.01.20. -
Kedves István atya!Egyik ismerősöm átküldött nekem egy filmet. Ehhez mit szólok? Nézzem meg.Jézus nevében az utcákon embereket gyógyitanak,bemeritenek a szent Szellembe.Tisztelettel kérem ehhez tanitását. AVE

Kedves Kérdező!Krisztus egyetlen Egyházat alapított.Sajnos ezt az egységet többször is szétszaggattuk.Az Egyház hiteles jellemzője, hogy egy, szent, katolikus és apostoli.Kétségtelen,hogy a keresztény felekeztek is elfogaják a keresztség szentségét,amely az Egyház szándéka szerint vízzel történik a Szentháromság nevében.Azt is tudjuk és hisszük, hogy csak a Katolius Egyházban van meg maradék nélkül a krisztusi alapítás minden jellemzője.Sajnos nem ismerem az említett filmet.Jó lenne tudni, hogy mi az ami elfogadható és mi az ami nem.A Katolikus Egyház 2000 év óta hűségesen őrzi alapítójának szándékát: menjetek el az egész világra...kereszteljétek meg őket...aki hisz és megkeresztelkedik...stb. Jó lenne tudni azt is, hogy melyik felekezet végzi ezt a filmben szereplő "keresztelést". Biztosan kiderül a filmből, amiből már el lehet dönteni, hogy mi köze van a Katolikus Keresztény Egyházhoz.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves István atya! A film igy volt bejelölve: The last reformation The Beginning Full Movie Előre is köszönöm további tanitását. AVE

név nélkül - 2018-01-20 09:55

Kedves Kérdező!A következő oldalon megtalálja az ismertebb szektákat,- http://www.lmrkat.hu/szektak.html - melyek nem tartoznak a Katolikus Egyházhoz,ezért sem a tanításuk,sem a gyakorlatuk számunkra nem vállalható.A következő helyen azt is megtekintheti,hogy miért jelentenek veszélyt a katolikus hitre: http://www.depositum.hu/ - ill. http://www.karizmatikus.hu/tevtanitasok.html A külföldön eltejedt szekták veszélyeiról a róluk szóló oldalakon olvashat.Kérem, figyelmesen és nagy óvatosssággal olvassa őket,mindig szem előtt tartva a Katolikus Egyházunk tanítását.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2018-01-20 11:57

Kedves István atya! Nagyon köszönöm felvilágositó tanitását. Figyelmesen áttanulmányoztam az ajánlott oldalakon leirtakat.Tanulni valónk,végtelen.Köszönöm. AVE

név nélkül - 2018-01-21 15:59

Kedves István atya!

a válaszában "A következő oldalon megtalálja az ismertebb szektákat,- http://www.lmrkat.hu/szektak.html - melyek nem tartoznak a Katolikus Egyházhoz,ezért sem a tanításuk,sem a gyakorlatuk számunkra nem vállalható." feltüntetett link szerint pl a baptizmus vagy a metodizmus is szekta. Akkor miért vannak közös alkalmaik, összejöveteleik katolikusokkal? Épp most találkoztam egy olyan esemény meghívójával, ahol katokius templomban baptista lelkész fog előadni. Akkor itt mi a helyzet?

név nélkül - 2018-12-05 07:35

Kedves Kérdező!
Itt megtalálja a magyarországi felekezetek listáját: http://vallastudomany.elte.hu/content/vall%C3%A1sfelekezetek
Az ökumenizmus nem arról szól,hogy bármelyik vallással építeni tudjuk az egység útját,csak a keresztényekkel.A katolikus Lexikon ezt írja róla: http://lexikon.katolikus.hu/%C3%96/%C3%B6kumenizmus.html - Az ükumenikus oldal erről tájékoztat: A http://www.meot.hu/ - pedig az ökumenikus tanács tevékenységét mutatja.Ehhez kellene tartania mindenkinek magát!
Szeretettel.
István atya

István atya - 2018-12-05 13:01

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód