Bojt

2019.03.07. -
Egy 11 Eves gyereknek kell bojtolnie, szabad hust ennie? Koszonom valaszat.

Kedves Kérdező! A nagyböjti fegyelem hazánkban érvényes előírása: https://regi.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=26 ill. egyszerűbben itt: http://erdokertes.vaciegyhazmegye.hu/bojti-fegyelem/. Konkrét kérdésére pedig : a hústilalom csak a 14. évet betöltöttekre vonatkozik. Nagyböjt péntekein - a felnőtekkel együtt - nekik sem szabad húst fogyasztani, az év többi péntekén pedig választható a böjt formája.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Én azt szeretném kérdezni hogy húsnak számít e ha az ember megwszi a bablevest, amiben a hús kifőtt.Nem magam miatt kérdezem most kérdezte tőlem valaki, akinek eléggé be kell oszrani a pénzt hogy megeheti e a maradékot holnap dés nem szeretnék olyat mondani neki ami nem kötelező.

név nélkül - 2019-03-07 19:41

Kedves Kérdező!A hús a hús...remélem érti.A tepertős pogácsa hasonlata jobban illene.Nincs kifogás és magyarázkodás...a böjt szelleme sokkal fontosabb.Persze, miért ne ehetné meg...hús nélkül..
De gondoljon arra, hogy a szánkat a nyelvünket, fülünket stb... szabad böjtöltetni nem csak a gyomrunkat. A böjt azért van, hogy közelebb kerüljünk az Istenhez és ennek minden formája megengedeett. A szent 40 nap erre való..
Szeretettel.
István atya

István atya - 2019-03-07 19:59

Nagyon szepen koszonom a valaszat

név nélkül - 2019-03-10 16:08

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód