Bűntudat, önvád

2019.05.12. -
Kedves István atya!

Hogy lehet megszabadulni attól az érzéstől, hogy ha hibáztatom magam valamiért (nem feltétlenül bűn, csak pl. nem végeztem minden feladatommal) vagy úgy érzem, hogy nem volt mindig keresztényhez méltó a viselkedésem, akkor nem vagyok méltó, hogy ott legyek a szentmisén? Sokszor ez az oka a misemulasztásaimnak vagy ha ott is vagyok, végig ez a vád van bennem. Próbáltam már gyónásban is segítséget kérni, de csak annyi tanácsot kaptam, hogy menjek misére és majd elmúlik. Nem múlt el sajnos, évtizedek óta nem tudok megszabadulni ettől.

Köszönöm a tanácsát!

Kedves Kérdező! Bizony nehéz az emlékektől szabadulni, de lehet.A szentmisét főleg ne hagyja el! Nem szeretném megsérteni,de a hibáinkat más nem orvosolhatja csak Jézussal együtt mi magunk. Vannak komoly u.n. szabadító, felajánló, engesztelő imák, amik segítenek abban, hogy Jézusra bízzuk ügyeink megítélését.De akkor Neki kell a segítségét kérni. Az imában türelmet, kitartást és békét is kell kérnünk, hogy a lelkiismeretünk megnyugodjon. Ha állandóan a problémákkal foglalkozunk joggal elkeseredhetünk. Ezért kell a jó oldalát nézni inkább az életünknek, rengeteg ajándék és öröm van benne és nem jut hely az önmarcangolásnak. 

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves Kérdező! Segítségül ajánlom Don Gabriele Amorth:Szabadíts meg c. könyvét: http://www.ecclesia.hu/id=b931c60cb6db4fdb8bdbbc5eac3fa8a4&p=termeklap&tkod=831 - valamint a: https://www.karizmatikus.hu/imak/imaink/358-szabadito-es-gyogyito-imak.html- valamint a:
https://www.karizmatikus.hu/imak/imaink/3911-szabadito-es-gyogyito-imak-2.html
linkeket.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2019-05-12 16:53

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód