Felkészülés gyónásra

2018.03.18. - Anna
Kedves atya!

A tanácsát szeretném kérni. Nagyon félek a gyónástól, így kb. 4-5 havonta merem rászánni magam, pedig egy időben megpróbálkoztam azzal is, hogy havonta menjek. Próbálok alaposan felkészülni, imádkozom előtte, igyekszem átgondolni hogy mit tettem rosszul, de mindig felszínesnek érzem a gyónásaimat. Hogy tudnék valóban alaposan és őszintén felkészülni? Sokszor bánt az is, hogy nem bízom abban, hogy valóban tiszta lapot kapok és nem érzem, hogy változnék általa.

Köszönöm a tanácsát!

Kedves Kérdező!Amit a gyónási készületéről írt az nagyon szép és hasznos.De talán nem is a lelkitükrök azok,-bármilyen részletesek is legyenek-amik megynyugtatóan és alaposan fellkészítenek egy jó szentgyónásra,hanem egy megértő,segítőkész lelki vezető.Egészen biztos, hogy egy jó lelkiatya minden lelkitükörnél többet ér a szentgyónásnál.Nem kell,hogy a falu papja legyen.Lehet az is,de bárki is legyen meg kell neki mondnai,hogy a segítségét kéri.A szentgyónástól nem kell félni.Nézzen Jézus kitárt kezére a kereszten és remélem elfogadja, hogy mindenkit át akar velük ölelni. Önt is.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód