Meghasonlás

2018.01.26. -
Kedves István atya! Ha egy család meghasonlik önmagával,az a család nem marad meg. Hogy egy laikus ember ezt világosan megértse,a legegyszerúbb szavakkal hogy magyarázzuk el neki.Tisztelettel várom tanitását. AVE

Kedves Kérdező! A Magyar nyelv Szótára így magyarázza: http://mek.oszk.hu/cgi-bin9/czuczor2.cgi?kezdobetu=M&szo=MEGHASONL%C3%81S&offset=64 - Jézus ezt mondja róla: "Jézus belelátott gondolataikba és így szólt hozzájuk: „Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul."(Mt.12,25) - A Magyar Értelmező Szótár szerint: Súlyos ellentétbe kerül. "Házassága miatt meghasonlott az egész családjával", "Önmagával meghasonlott (= lelki egyensúlyát vesztett) ember". "Minden ország, a mely magával meghasonlít, elpusztul" (Máté 12. 25). Meghasonlott a világgal (= az emberekben mélyen csalódva magába vonult, elvesztette életkedvét).-Meghasonlást támasztott a városban (= lakói közt ellentétet, viszályt keltett, szembeállította őket egymással). Választékos, enyhén régies szó. Mindezekből látszik, hogy a meghasonlott személy szöges ellentétbe kerül Istennel, a világgal,önmagával, elveivel, környezetével.Ki kell deríteni, hogy mi az a súlyos ok, ami kiváltotta és azt kell orvosolni.

Szeretettel.

István atya

          

További gondolatok

Igen,ez szomoru. Nehéz feladatunk lesz. Köszönjük István atya, köszönjük a segitséget. Jézusom,bizom Benned!

név nélkül - 2018-01-26 20:16

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód