Nem Szentségi Házasság

2017.11.11. - Szabolcs
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

T. István Atya!


Nagyon nehéz helyzetben vagyok, és a segítségét kérném.
Fiatal férj vagyok, de sajnos nem Római Katolikus Keresztény Értelemben.
Nem rég házasodtam meg, de egyelőre csak polgári értelemben.
És azt úgy tudom, hogy nem fogadja el Az Egyház.
Római Katolikus Keresztény Vagyok.
Feleségem Református Kereszténynek lett Keresztelve, de a Római Katolikus Kereszténység Szerint Gyakorolja Hitét.
Azért nem volt eddig Szentségi Házasságunk, mert nem volt rá pénzünk. Valamint olyan gondok is, vannak közöttünk, hogy Feleségem másképp értelmezi a házasságot olyan értelemben, hogy ő a Szülei, Nagy Szülei, Példáját Követi, AHol Nem Volt Szentségi Házasság, és Azt Mondja Ha Két Ember Isten Szerint Tiszta Szívvel Szereti Egymást! Akkor Az Úr Áldása Rajta Van Egy Polgári Házasságon, vagy Akár Egy Élettársi Kapcsolaton is. Én a Hitünk Szerint Eddig Igyekeztem Érvelni Feleségemnek, hogy az Igazi Isten Szerinti Házasság, a Szentségi Házasság! Mert Ebben Az Intézményben Áldja Meg Az Úr! Két Ember Közös Életét! De Feleségem Hajthatatlan, és Egyelőre Nem akar Hallani Szentségi Házasságról. Aminek az is, Az Oka, hogy Sokat Bántottam Feleségemet! És Elvesztettem a Bizalmát! A Másik Nehéz Helyzet, hogy Szexuális Életet is, Élünk! Ezzel Kapcsolatban is, Nem Egyszer Figyelmeztettem Társam, hogy Szentségi Házasság Nélkül a Testi Kapcsolat Paráznaság! És Halálos Bűnöket Követünk El! De Feleségemet Nem Tudtam Meggyőzni! És Kénytelen Vagyok Vele Testi Érintkezésbe Lépni, Mert Különben Megharagszik Rám, és Azt Hiszi Kihasználtam! Atyám Ha Kérhetem, Próbáljon Segíteni! Akár Ha Lehet Abban is, hogy Találjon Nekünk Egy Atyát, Aki Összeadna Minket! Isten Látja Lelkem, hogy Akarom a Szentségi Házasságot! És Nem Akarok Halálos Bűnben Élni! És Feleségemet Sem Akarom Veszélyeztetni, de Sajnos Ő Hajthatatlan! Ráadásul Azért is, Nagy Bajban Vagyok Személyesen, Mert Egy Aggályos Erkölcsű Katolikus Keresztény Vagyok! És Az Ördög is, Folyamatosan Azzal Vádol, hogyha Társammal Folyamatosan Szexuális Életet Élek Szentségi Házasság Nélkül! Paráználkodok! Hiába Nem Akarom! Akkor Bizony a Pokolra Jutok! Pedig Nem Akarok Így Társammal Szexuális Életet Élni! Csak Ha Nem Teszem, Akkor Nagyon Veszekszik Velem Társam! Kérem Atyám! Ha Tud! Konkrétan is, Segítsen!

Isten Áldja! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves Kérdező! A fórumon keresztül nem lehet olyan hatásosan segíteni, mint egy olyan atyával,aki ott lakik az önök falujában.Az lenne a legjobb megoldás, ha mind a ketten felkeresék őt és megbeszélnék vele mindazt,amit itt leírt.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód