böjt

2020.03.17. - fradistákgyöngye
Kedves lelkiatya! Hamarosan nagyböjt következik. Szeretném a most következő nagyböjtöt szabályosan betartani, ezért az imák (zsolozsma, rózsafüzér, keresztút), Szentírás olvasás és jó cselekedetek mellett szeretném magát a böjtöt is megtartani. Azt szeretném kérdezni, hogy hamvazószerda és a péntekeken kívül a többi napon szabad húst fogyasztani? Illetve ezeken a napokon csak a hús fogyasztás van tiltva vagy más ételek fogyasztása is (olyat halottam, hogy tojás, tej, hal, párizsi és a virsli is tiltott)? Mit javasolna mit tegyek még, hogy gyümölcsözőbb legyen a nagyböjti időszak és teljesen Krisztusé lehessek? Válaszát, segítségét előre is köszönöm.

Kedves Kérdező! Először is bocsánat a késői válaszért, mert 5 hétig kórházban voltam.Jól tudja a böjti fegyelmet, de leírom: Hamvazószerdán és Nagypénteken szigorú böjt van, nagyböjt péntekein hústilalom.Önszorgalomból a hétfőt, szerdát is tarthatja hústilalommal, de nem kötelező.A többi a római katolikusoknak nem kötelező. A görög testvérek szigorúak ők elhagyják a vajat, tejet, tojást, de a latinoknál (nálunk) ez nem kötelező.

Természetesen a zajos mulatságok is kerülendők.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód