Bűnök

2018.12.04. - Richárd
Kedves atya! Azt szeretném kérdezni mik a halálos bünök? Minden lelki tükör más bünöket ír vastag betüvel, így hogy döntsem el? Van ezekröl valahol lista?

Kedves Kérdező! A Katolikus Katekizmus erről itt ír: https://archiv.katolikus.hu/kek/kek01420.html#N3 - A Katolikus Hitvédelem ezt írja: http://www.depositum.hu/halalosbun.html - A Magyar Katolikus Lexikonban: http://lexikon.katolikus.hu/B/bocs%C3%A1natos%20b%C5%B1n.html - a "halálos" bűnökről: http://lexikon.katolikus.hu/H/hal%C3%A1los%20b%C5%B1n.html - megítélésükben segít a Virtuális Plébánia: http://www.plebania.net/tarsalgo/?op=view&id=548 - még itt is olvashat a kérdéséről:http://www.ktp.hu/document/katolikus-egyhaz-katekizmusa-halalos-es-bocsanatos-bunokrol  és itt is:https://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/vatikani-dokumentumok/881-a-halalos-es-a-bocsanatos-bnrl-kek.html - megpróbáltam kédéseire kimerítően valászolni és azokat a helyeket jelezni, ahol róluk olvashat.

Szeretettel.

István atya

 


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód