A férfi-nő-között örök ellenség

2014.12.21. -
T.István atya ! Az a kérdésem,h meg lehet-e mondani,h az Ember melyik idejétől ered az a kérdés,h a lányanyák nem érnek emberi szempontból semmit, és a gyerekkel a hasában megölik,mert szégyent hozott a fajra ?! Máriát azért kellett Józsefnek feleségül vennie, mert ,kiderült,h állapotos,és abban a korban megkövezték a lányanyákat. De,mivel köztudott,h teherbeeséshez két fél szükségeltetik,miért csak a lányokat ölték meg , plusz a leendő élete/ke/t ? A férfi ebből a szempontból miért mentesült ez alól a kivégzés alól ?- ilyenkor nem volt probléma ,h gyilkosságot követnek el ? Az állatvilágban pl. az oroszlánoknál van az, amikor a hím megöli a kölyköket,mert épp megint párosodni akar a nősténnyel. De, az Embernél ?! Köszönettel :Hedvig

Kedves Kérdező!

Kis türelmet. - Szeretnék korrekt válasz kapni és adni.

***

Köszönöm türelmét.

"A Biblia éppúgy vétkesnek tartja a férfit, mint a nőt házasságtörés vagy paráznaság esetén. Sőt, a nőt felmenti a büntetés alól, ha a határban történt az eset, mert akkor ha kiáltozott is, nem kaphatott segítséget. Ilyen esetben csak a férfit kellett agyon kövezni (Szám 22,23-27).

A gyakorlatban természetesen nagyon ritkán hajtottak végre ilyen halálos ítéleteket. József nem elsősorban azért veszi feleségül Máriát, hogy Máriát megvédje az esetleges veszélytől, hanem mindenekelőtt azért, mert az angyal szavaiból megérti Isten szándékát, hogy ő legyen a gyermek törvényes apja („te fogsz neki nevet adni”; Mt 1,21), ő legyen a Messiás nevelőapja, Máriának és gyermekének oltalmazója." (Dr. Székely János püspök)

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód