A házasságtörő bűnbocsánata

2016.03.26. - Johanna
Tisztelt István Atya,

Első, Isten előtt kötött házasságom 15 éve véget ért. Az az ifjúkori vak szerelem elmúlt, s mindketten úgy láttuk, hogy nem illünk össze. Mindkét fél házasságtörés bűnébe esett. 13 éve jelenlegi házaspárommal élek, akivel három közös gyermeket nevelünk szeretetben, erős hitben. A gyermekeinket mindig másik kísérik áldásért és szentáldozásért. Szeretném a korábbi házasságtörés bűnömet meggyónni, s megtisztulva élni abban a szeretetben, amiben most is élünk a házaspárommal. Nekem nem "jár" a gyónás, a bűnbocsánat? Mély szeretetünk ellenére soha nem lehetünk a férjemmel Isten előtt is házasok? Kitaszítottnak érzem magam. Pedig ez az a kapcsolat, amiben szerelmünk három gyermekben is megáldatott. A gyermekeink csak a megbélyegzettséget látják, hogy mi nem gyónhatunk, nem áldozhatunk. Remélem, hogy a bennem lévő mérhetetlen keserűséget és szomorúság nem jut el a kis szívükbe. Szeretnék bűnbocsánatot kérni, s feloldozást kapni. Van rá lehetőségem?
Köszönettel:
D.

Kedves Kérdező!

Bizonyára tud az "Irgalmasság Évéről" és a Szentatya kéréséről. Mivel itt a fórumon sincs lehetőség a "távfeloldozásra" - kérem, keresse fel lelki atyját, vagy a lakóhelyének plébánosát és ő minden lehetőségéről tájékoztatni fogja.

Áldott Húsvéti Ünnepeket!

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód