Lelki terror

2015.02.11. - Gábor
Tisztelt István atya! Gábor vagyok 40 éves és teljesen megtört.Mozgássérült vagyok születésem óta.Agyvérzéssel születtem és intézetbe nöttem fel. Édesapám 18 éves korom óta nevel egy igen sajátos módszerrel " akaraterővel mindent elér az ember".Állandó lelki terror alatt tart mert azt gondolja hogy, a betegségem csak egy nátha és lusta vagyok legyözni.Többször tönkrementem lelkileg meg mindenhogy. Mindig kontrollál és csak a tökéletesség megy el nála.A kérdésem az hogy,őnnek mi a véleménye erröl.Az Édesanyámat is tönkretette,van családom mégis csak Jézus társaságába érzem magam jól.Mindig ha a legkisebb rosszat is teszem mégha kisértés is megyek gyóni a büntetés miatt.Pl: a cipöm kilyukkadt mert nem tudom felemelni a lábam akkor kikaptam mert,ez csak rajtam múlik azt mondták nekem! Fáj hogy,az egész családom ilyen söt még a volt feleségem is aki 7 éve elzavart ez miatt.Köszönöm hogy, elolvasta a levelem! Isten áldja! Gábor

Kedves Kérdező!

Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és levelével. Tudom, hogy nem sokat érnek a szép és zengzetes szólamok, mégis azt kell mondanom, hogy az önuralom az egy nagyon nezéz erény a világon. Imádkozom Önért - minden szombaton gondoljon az esti szentmise idején a Mocsai Rózsafüzér templomban imádkozókra - ajánlja fel szenvedéseit Jézusnak és kérje meg arra, hogy Ő segítsen a megoldásban. Biztos, hogy segít!

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves Gábor!

Tudom, hogy régen írta ezt a levelet, mégis írnék egy pár gondolatot, hátha eljut Önhöz!

Sajnálom, hogy mozgássérült és még agyvérzése is volt. A sorai alapján egy intelligens embert látok, aki küzd, és szeretne élni, és szeretetet kapni, amit mint látom, nem kapja meg, pedig mindenkinek szüksége van rá, főleg egy beteg embernek. Elég sok terhet kapott az élettől, mégis talált magának olyat az életben, ahol jól érzi magát, ennek örülök.

Azt gondolom, hogy szeretettel lehet mindent elérni, nem akaraterővel, nekem ebben a kijelentésben, hogy "akaraterővel mindent elér az ember" ebben nincs szeretet, olyan lélektelen, és ez az ami hiányzik Önnek.

Azt gondolom, hogy elég súlyos a betegsége, és aki ehhez nem együtérzéssel, és nem szeretettel közelít, az tévúton jár, sőt még rosszat is tesz. A szeretet az, ami mindent gyógyít, nem a terror.

Szörnyű lehet ilyen lelki terrorban élni, én is tudom, bár én nem vagyok mozgássérült, de mégsem tudok elmenni innen, mert én is belebetegedtem a szeretetlenségbe, a meg nem értettségbe, a lelki terrorba, ezt csak azért írom, mert megértem, és sajnálom. Ezzel a kontrollálásával csak mégjobban megnyomorítja lelkileg az apukája, és sajnos ezt nem veszi észre. Amúgy azt tudja az apukája, hogy senki sem tökéletes? Még ő sem? És nem is lesz soha.

Ki mondta azt, hogy csak magán múlik, hogy fel tudja e emelni a lábát? Ha így lenne, akkor egy béna sem lenne a világon, sem egy mozgássérült, sem egy beteg ember, mert nyilvánvalóan senki sem akar beteg lenni, és ha rajta múlna, mindenki meggyógyulna. Szóval ezt el ne higgye. Ezért nem érdemel büntetést, mert nem tudja felemelni a lábát.

Vannak sokkal megértőbb emberek is, inkább az ilyenek társaságát kellene keresnie!

Remélem talál ilyen embereket!

Üdvözlettel:
Friend

Friend - 2017-02-01 23:48

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód