Meddőség

2017.01.18. - Zita
Kedves atya, kérem segítsen, hogy hogyan lehet elfogadni, hogy valószínűleg soha nem lesz gyerekünk. Úgy érzem, erre rá fog menni a házasságunk és bele sem akarok gondolni, hogy így kell leélnem az életem. (Az örökbefogadástól a férjem elzárkózik.)
Sokszor úgy érzem, így nincs értelme semminek.
Köszönöm a válaszát!

Kedves Kérdező! Amennyiben életkora megengedi, kérje ki szakorvos véleményét - ha eddig nem tette volna - de mindenképpen jó lenne biztosra menni a meddőség okainak tisztázásában.A rádiónkban rengeteg tanúságtételről hallottam, hogy -  nem feladva az ima hatalmas erejét és lehetőségét - annak is tulajdonították örömüket. Nem "lombikbébi", vagy más technikai megoldásokkal próbálkoztak, hanem -  ha kellett gyógyszeres segítséggel - elérték céljukat az egészséges gyermek megszületését. Mi mindig imádkozunk a gyermeket váró édesanyákért. Minden jó célnak van tehát értelme, csak mi nem  mindig látunk előre és nem tudjuk az eredményeket.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Köszönöm a választ. Túl vagyunk az orvosi kivizsgáláson, némi gyógyszeres rásegítésen (a betegség megoldódott kb. fél év alatt, már a gyógyszer sem kell), de az orvos szerint csak a lombik a megoldás, kb. 5 % az esélyünk természetes úton. El kellene ezt fogadni, de hogyan?

név nélkül - 2017-01-18 21:27

Kedves Kérdező! Az Istennek 1 % sem kell a természetes úthoz.Annál inkább elgondolkodtató - keresztény emberek számára - a következő vatikáni tanítás: http://hu.radiovaticana.va/storico/2005/12/05/a_
mesters%c3%a9ges_megterm%c3%a9keny%c3%adt%c3%a9s_
katolikus_meg%c3%adt%c3%a9l%c3%a9se_%e2%80%93_besz%c3%a9lget%c3%a9s/ung-57972
Kérem, figyelmesen olvassa a beszélgetést Harsányi Pál Ottó ferences atyával, a Pápai Antonianum Egyetem adjunktusával, mely a jelölt liniken olvasható.Különös figyelemmel az "Ajánlható-e a katolikus hívek számára a homológ megtermékenyítés alkalmazása?" - bekezdést.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2017-01-19 09:11

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód