Tisztelném apámat, de...

2014.01.08. - Miklós
A Tízparancsolat negyedik pontja kimondja, hogy "Tiszteld apádat s anyádat!". Hogyan viselkedjek velük azonban, ha ők nem tisztelnek engem, feleségemet, gyermekeimet, durván beleszólnak az életembe, helyettem döntenek még mindig, s megmondják, mi nekem a jó? Becsapnak, kisebb-nagyobb hazugságokkal elhárítják a felelősséget hibáikért, mulasztásaikért, rólam gyalázatos dolgokat mondanak, betegnek neveznek. Megszegem a parancsot azzal, ha távolságot tartok hozzájuk, nem keresem a kapcsolatot velük, hívásukra esetleg fel sem veszem a telefont?

Kedves Kérdező!

Bocsásson meg az egyenes válaszért.

Gondolt-e már arra, hogy az Istenünkre bízza a  megoldást?

Kérem, ne tekintse gyáva kibúvónak ezt a megjegyzésemet. Ha nem tudnám a magam tapasztalatából, hogy sokszor sokkal jobb az Istennek beszélni (panaszkodni) az imában, mint annak Istenről, gyermekszeretetről beszélni, aki ezt nem tartja fontosnak.

Imát ígérve, várom további kérdését.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Dicsértessék a Jézus Krisztus.
Az utóbbi időkben egyre gyakrabban hallom innen-onnan "Megtértem"!
67 évvel ezelőtt születtem katolikus családba, vallásos nevelésben részesültem amit 20 éves koromig gyakoroltam is. A Keresztség, Elsőáldozás, Bérmálás szentségekben részesültem még gyerek koromban. Miután férjhez mentem vidékről Budapestre költöztünk, tovább nem jártam templomba, a gyermekeimet megkereszteltettem, de ennél több nem volt.
Több évtized után vágytam az Isten után ezért felkerestem 2012 őszén egy templomot és rövid idő után meggyóntam, feloldozást kaptam és áldoztam azóta rendszeresen teszem. Mindezek után állandó kérdés van bennem, hogy valóban megkaptam a teljes megbocsájtást, és mit kell érteni a megtérés alatt, ha el sem hagytam a hitemet, csak hanyagoltam?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Dicsértessék a Jézus Krisztus.

Gréti - 2014-01-08 17:07

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód