"Kérjetek és adatik" miért nem működik?

2014.01.11. - Izabella
Nagyon mélyen hívő ember vagyok és életem során Isten mindig válaszolt az imáimra.Lehetetlennek tűnő helyzetekből segített ki. Azonban kb. két éve a családunkat rengeteg baj,betegség,halál és anyagi veszteség érte.Az a furcsa,hogy érzem a jelenlétét de valahogy olyan,mintha nem hallaná meg az imáimat.Kérek és nem adatik...Lehet,hogy rosszul értelmezem Jézusnak eme ígéretét?Válaszát előre is köszönöm!
Izabella

Kedves Izabella!

Működik az, csak a mi Istenünk nem automata. Biztos, hogy nincs a környezetében rokon vagy ismerős,. aki segítene?

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves István Atya!Tisztában vagyok vele,hogy Isten nem automata!nem is egy szendvicset vagy kávét szerettem volna magamnak de ezt talán le is írtam a nem nyilvános részben...

Köszönettel:Izabella

név nélkül - 2014-01-12 21:37

Kedves Izabella!
Szó sincs arról, hogy az Isten felé elhangzó kéréseink gyerekes dolgok. Csak azt szerettem volna jelezni, amit most is írok: a kérés egyik fontos eleme a bizalom, a kitartás. Az evangéliumi példabeszédekben Jézus pont erre hívja fel a figyelmünket. Biztosan ismeri az alkalmatlan időben (este) érkező barát kéréséről szóló, vagy a szegény asszony és a városban élő igazságtalan bíró példázatát. Az Isten nem várakoztatja meg a kérőket, de a kérésünk meghallgatását Rá kell bíznunk, különben nem kérünk, hanem követelünk és ez az,ami az emberekkel szemben sem hoz eredményt.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2014-01-13 12:57

Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint a kérés írójának az elmúlt évekből,
sok kérésem elnyeli valami, és nem mondanám hogy "megnyugtatott" az Atya válasza, érdekelne, hogy is van ez a beszélgetés Isten-ember között a itt a 21. században, a szent hagyomány és a Biblia álláspontjait is együtt nézve
Ádám

Ádám - 2016-10-29 21:27

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód