Keresztelés felnőttkorban

2014.01.12. - Csilla
Dicsértessék! 2011 húsvétján keresztelkedtem meg, 44 éves koromban.A nagyszüleim vallásosak voltak, és szüleim is, de apukám katonatiszt volt, így ők nem gyakorolták vallásukat. A bátyám 61-ben én 67-ben születtem. Nem lettünk megkeresztelve(nem merték). Viszont mindkét nagymamámtól megkaptam az útravalót a keresztényi élethez. Főleg az anyai nagymamámnak köszönhetek sokat. Az Ő emlékére vettem fel keresztségben a Mária nevet. Teltek az évek és nem hagyott nyugodni hogy nem vagyok megkeresztelve.Sokat jártam be a templomba, ilyenkor mindig megnyugodtam, jó érzés volt bemenni Isten házába.
Édesanyám halála nagy lelki változást hozott életemben.A mély gyászban Istenhez fordultam, sokat imádkoztam már anyu betegsége alatt is, és halála után is. Utána munkahelyemet is otthagyva, tovább tanultam, szociális munkásként egy támogató szolgálatnál dolgozok. Fogyatékkal élő gyermekekkel, idősekkel foglalkozok. Szeretek segíteni a beteg, rászoruló embereken.
Egy dolog viszont bánt, hogy nem tudok olyan gyakran szentmisén részt venni, mint ahogy szeretnék.Sajnos naponta 60 km-et utazok a munkahelyemre. Reggel hatkor megyek és este 6-ra buszozok haza. Sokszor szombaton is. egy vasárnapom marad, hogy otthon is elvégezzek. Lehetek én attól még jó keresztény hogy sokszor csak otthon imádkozok, vagy a tv-ben látom a szentmisét?
Köszönöm válaszát! Csilla

Kedves Csilla!

Az Isten törvényeit nem tudjuk megváltoztatni. Nekünk nem csupán jó keresztényeknek kell lennünk, hanem el kell érnünk az üdvösséget, amit Jézus Krisztusnak köszönhetünk. Minden elismerésem a munkája iránt, de a lelkével is törődnie kell. Keressen meg egy papot és beszéljék meg, hogyan tudna segíteni kegyednek.

 

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód