Megcsalás ....

2015.01.07. -
T. István atya !
Azt mondta Dr. Papp Miklós atya a kapcsolatokról, hogy a házasságkötéskor kimondott " igen !!!! " az egyben nem is a többi ellenkező nemű Egyénre. Általában szeretik egymást,akik Isten- és emberek előtt összekötik az életüket. Esküvel is erősítik , holtodiglan-holtomiglan. Szerintem,ha ezek után bmelyik fél megcsalja a másikat, az ne kérjen bocsánatot,hanem szedje a sátorfáját...
Tisztelettel : Hedvig

Kedves Kérdező!

Papp Miklós atyát tisztelem. Úgy is mint papot, úgy is, mint édesapát.Tökéletesen igaza van. A szentségi házasságra pedig utalnom kellett, mert  a kérdező rövid leveléből nem derült ki semmi.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves Hedvig!
Igen csak sommás a véleménye. Azért én örülök, hogy az Úr Jézus Krisztus nem ennyire sarkosan kezeli a bűnös embert...

Józsi - 2015-01-08 16:36

Felebarát Józsi!
A J.Kr. mondta : legyen a ti beszédetek : igen-igen, nem - nem , ami ezen felül van ,az a gonosztól származik. Ilyet is mondott : ha langyos vagy , kiköplek... / nem azt : leköplek. : mert mégis szeret minket /
Milyen lesz a gyerekek egészsége - minden szempontból -,ha a szülők a családon kívül keresnek " szabadidős programot " ?
Felebaráti üdvözlettel :Hedvig

név nélkül - 2015-01-09 12:55

Kedves Hedvig!
Magam is ötvenes évei végén járó, 3 gyermekes szülő vagyok, 32 éve szentségi házasságban élek. Nem volt problémamentes idáig eljutni, és minden nehézség ellenére feleségemmel való viszonyunkat mindig visszaterelni a szeretet útjára.
Kérdése jogos, de az indulatosság nem old meg semmit. A Szentírásból sem célszerű kiemelni félmondatokat, hanem tágabb szövegösszefüggésben kell nézni. Komoly gondban paphoz, keresztény szellemiségű mentálhigiénés szakemberhez fordulni segítséget jelent.
Nem oktatni akartam, problémáját sem ismerem konkrétan. Ha netán elbeszéltem Ön mellett, kérem ne vegye rossz néven!
Keresztényi üdvözlettel: Józsi

Józsi - 2015-01-10 19:04

Kedves embertársaim!
33 éve élek házasságban, ami a mai világban csoda! Hogy miért? Mert sok a tévhit, és erre a tévhitre tesz is az emberiség egy pár tonnát.
Itt van pl. Csernus, hírneves pszichológus és Pál Ferenc, akik ugyan azt szeretnék az emberiségnek átadni a gyógyítás fogalma alatt. Az egyik világi szempontból, a másik világi is, meg lelki is. Hogy hogyan látom én? Tudom, hogy Csernus dr. is hisz Istenben, hisz saját magam hallottam tőle. Pál Feri atya szintén, de mégis van valami különbség kettőjük között. Valami égi.
Csak azért hoztam fel ezt a két embert példának, mert az egyik dúrvább, mogorvább módon próbálja felnyitni a szemünk, a másik, pedig lágyabban, ami teljesmértékben hasonlít Szt. János gondolkodásához. Szt. János azt hitte a Messiásról, hogy kemény ítélettel fog büntetni botlásainkért, és kellemesen csalódott, mikor megismerte. Jézus egy békés , szeretetet adó, megbocsájtó, jó útra térítő Szent ember volt.
Azért mondtam mind ezeket el, mert a megbocsájtás az a fent említett Jézus jelleme. Ha mi is tudunk ilyenek lenni, akkor nem is fáj annyira a bántás. Meg lehet beszélni, ha mind a két fél hajlik a kompromisszumra.
Ha nem, akkor lehet fordulni, olyan személyiséghez, aki az érzelmeket is Isteni szemszögből értékelni tudja!
Sok szeretettel

Éva Anna - 2015-02-15 12:51

Kedves Éva Anna!
Véleményem szerint nem csoda 32-33, vagy több évet eltölteni együtt, házasságban. "Csak" az Isten terve szerinti élet, kölcsönös szeretet, elköteleződés, és a Tőle kapott segítő kegyelem teszi lehetővé. Lett volna lehetőség, ok, az együtt leélt évtizedek alatt elválni. Nekem ilyenkor mindig eszembe jutott az esküvőnk, amikor feleségem menyasszonyi ruhában állt mellettem; továbbá gyermekeinknek mekkora csalódás, sokk lenne egy válás.
Ismerek még korosztályomból (50-60 év közöttiek) sok hasonlóan régen együtt levő házaspárt. Többségük hívő keresztény/keresztyén. De látom, az első nehézségnél félrelépés, válás, sőt össze sem házasodás, csak élettársi kapcsolat egyre jobban terjed. Önzés, önmegvalósítás, karrierépítés, hedonizmus, nihilizmus, anyagiasság, hazugságok igazságnak kikiáltása, stb. mind ezt segítik elő.

Józsi - 2015-02-15 20:45

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód