Mit tegyek?

2015.03.08. - Tanácstalan
Kedves Atya!

Jeleznem kell-e, ha egy képviselőjelöltről /plébániai/ olyan információm van, ami erkölcsileg kifogásolhatóvá teszi az ő jelölését, vagy hallgassak a többiekkel együtt?

Kedves Kérdező!

Minden egyházmegyében a PTT (Plébániai Tanácsadó Testület) működési szabályzata alapján történik az egyházközség működtetése. A Győri Egyházmegyében a PTT II. /9 § (2) pontjában rögzítve vannak a tagokkal szemben támasztott követelmények. Mivel a plébános -  aki hivatalból tagja a testületnek - minden bizonnyal ismeri ezeket a feltételeket, az ő felelőssége a tagok jelölése és elfogadása. Ehhez a döntéséhez pedig minden segítő információt kötelesség megadni. Titkos szavazásnál nincs arra lehetőség, hogy a szavazatát bárki is indokolja, ezért még a szavazás előtti megbeszélésen el kell hangozni a feltételeknek! Amennyiben Ön a PTT-tagja, szintén kötelessége felhívni a plébánosa figyelmét az esetleges kinevezési akadályokra. A szavazásnál pedig - minden esetben - a lekiismerete szerint kell döntenie.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves István Atya!

Nagyon köszönöm gyors válaszát.

Tanácstalan - 2015-03-08 19:56

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód