Mit tegyek?

2016.10.05. - xilofon
Dicsértessék a Jézus Krisztus!Kedves István atya!
Azzal kapcsolatban kérem a segítségét, hogy bennem vannak bűnös hajlamok a rasszizmussal, és az antiszemitizmussal kapcsolatban.
Nem vagyok kimondottan rasszista, vagy antiszemita, de ha nem figyelek oda bűn is lehet, ezen bűnös hajlamokból.
Például az utóbbi időkben olyan próbatételt kaptam a Jó Istentől, hogy megismertem egy Jóérzésű Katolikus Keresztény Cigány Kislányt. Valamint egy alkoholfüggőségtől szenvedő, ám de, ugyancsak Jóérzésű Zsidó Embert. Én érzem azt legbelül, hogy azért kellett ezen Embertársaimmal találkozni, hogy finoman szólva ne legyek személy válogató. És ezt meg is erősítette bennem, az előbb említett Cigány Kislány. Ő úgy tekint rám mint egy férfira. Huszonöt éves egyébként, én harminc éves vagyok. Barátként jól érzem magam mellette, mert segít nekem abban, hogy megerősödjék bennem az Úr iránt érzett Alázat,Hit,Remény,Szeretet. Viszont mivel, hogy Ő úgy tekint rám mint egy férfira, én meg nem tudok úgy tekinteni rá mint egy nőre. E miatt komoly konfliktusaink is vannak. Tényleg nem tudok rá panaszkodni, mert valóban Jó Keresztény, nem is akar kihasználni, csinos. De én meg azért sem tudok rá úgy tekinteni mint egy nőre, mert legbelül zavar a tény, hogy Ő Cigány. És e mellett még az is szomorú, hogy Ő ezt tudja. És mondta is nekem, hogy ez egy nagyon rossz, bűnös dolog, hogy nem tudok Embereket elfogadni származásuk végett. Hogy e miatt neheztelek Emberekre. Atyám, tudom én is, és nem örülök neki! De mit tegyek? Erika is észrevette azt, hogy Az Úrtól ez számomra lehet egy próbatétel. És ha nem fogom tudni teljesíteni, akkor joggal kerülhetek Az Úr Igazságos Ítélete alá. Tudja atyám próbálom látni Erikának Az Áldott Személyiségét, a Hitét, a Jó Akaratát. Vagy akár azt is, hogyha a Szentségi Házasság a Hivatásom. Akkor Az Úr Által a Feleségem is, lehet. De mit tegyek atyám, ha nem tudom elfogadni? Kérem, segítsen.


Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves Kérdező!

Mielőtt bármilyen döntést hozna, kérem olvassa el a Szentatya - Ferenc pápa - apostoli  buzdítását a családban megélt szeretetről. Ferenc pápa pontosan leírja a család hivatását, nehézségeit és a szeretetben megoldható fontos szempontjait. Ha elolvasta, kérem keressen meg ismét. A könyv címe: Amoris Laetitia.

Szeretetel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód