Öngyilkossági gondolatok

2017.02.01. -
Nagyon bánt, amiben tanácsot szeretnék kérni, de nem találom a megoldást egyedül. Egyre többször vannak olyan gondolataim, hogy semmi értelme az életemnek, kilátástalannak látom az életem minden területét. Próbálok értelmet keresni a mindennapjaimnak, de leginkább csak a "túlélés" jellemez. A munkámat kötelességtudatból maximálisan ellátom, de örömet most az sem ad, a házasságomat is a felszínesség jellemzi, élünk egymás mellett, belefáradtam a próbálkozásba, hogy változzon a helyzet. Próbálok imádkozni, erőt meríteni a hitemből, de közben folyamatosan szégyellem a reménytelenségemet, a bizalmatlanságomat. Gyónásban nem merem mondani az öngyilkossági gondolataimat, pedig nagyon bánt, hogy ilyeneken gondolkodom és emiatt még jobban bűntudatom van. Félek és szeretnék erről a mélypontról kijutni. Milyen tanácsa lenne az atyának? Köszönöm, ha bármivel is tud segíteni!

Kedves Kérdező! Placid atyáról remélem hallott. Neki remek receptje van a túlélésről, ami nem csak a Gúlágon érvényes. Első lépésként, kérem, olvassa el és merítsen belőle ötleteket a saját helyzetére alkalmazva. Itt találja a piaristák honlapján: http://www.szepi.hu/irodalom/pedagogia/tped_053.html Mindannyian tudjuk, hogy szent Pál apostol szerint:" Mindenfelől szorongatnak, de össze nem szorítanak, bizonytalanságban élünk, de kétségbe nem esünk, üldözést szenvedünk, de elhagyottak nem vagyunk, földre terítenek, de el nem pusztulunk" (2Kor.4,8-9) és ez a kísértésekre is áll. Erős hittel viszont győzedelmeskedünk. "Ezért nem veszítjük el bátorságunkat, mert bár a külső ember romlásnak indult bennünk, a belső napról napra megújul. Pillanatnyi, könnyű szenvedésünk ugyanis a mennyei dicsőség túláradó, örök mértékét szerzi meg számunkra. Csak ne a láthatóra, hanem a láthatatlanra szegezzük tekintetünket. A látható ugyanis ideig tartó, a láthatatlan viszont örök."(2.Kor. 4,14-16) Kiváló biblikus teológusunk Martos Levente Balázs atya írása is segít nekünk, melyet itt talál: http://asziv.hu/archivum/2015/aprilis/alapgondolat/hit-erejerol - Mindezek mellett szerettel bíztatom, hogy említse meg bátran a gyóntatójának is ezeket a kísértéseit. Ő imádságával és további tanácsaival biztosan segíteni tud.

Szeretettel.

István atya

 

További gondolatok

Kedves Kérdező!
Mindez, amit leírt, depresszió is lehet.
Így télen különösen hajlamos rá szinte mindenki. A napfény hiányában, kevesebb levegőn töltött idővel sokaknál kialakul.
Érdemes D vitamint szedni,( háziorvos receptre kiírja, ha kér valaki) sokat mozogni, keresni olyan időtöltéseket, amivel már rég nem foglalkozott, kirándulni a házastárssal, akkor is, ha nincs hozzá kedve.
Ha ezek nem segítenek, érdemes orvosi segítséget kérni.Vitaminok, vagy egy kis kedély-javító nagyon sokat segíthet.

Maja - 2017-03-08 10:26

Az öngyilkossági gondolatok egy embernél nem maguktól keletkeznek. Mindig a gonosz befolyásáról árulkodnak. Ez nem megszállottságot jelent, hanem azt, hogy valahol, valamikor a családban kinyílt egy ajtó, amelyen keresztül a gonosz befolyást nyert egy ember, akár egy egész család életében. Ezek a démonok nyugtalanságot, félelmet és rossz , negatív gondolatokat gerjesztenek. Sajnos maguktól senkinek az életéből nem távoznak el, szükséges parancsolni nekeik, de ennek feltételei vannak. Általában valamilyen erőszakos bűn (pl. abortusz) következménye (mely nem lett megbánva, ez lehet a felmenők között is) mely ajtót nyitott ilyen esetben. Azaz a halál szelleme kap jogokat egy családban. Ilyenkor imában meg kell ezt vallani, megbocsájtani akinek meg kell) majd ezután lehet megtörni az átkot a családban és parancsolni, hogy távozzon. A szabadító lelkigyakorlatokon ebben segítenek. A Marana Tha kiadó gondozásában Katona István atya ajánlásával jelent meg az Eloldozva című könyv. (Neal Lozano). Ajánlom még a családfagyógyító miséket (Vácott a piarista templomban tart pl. Bocsa József atya) és Szentségimádást. Bátorításként egy történet:imádkoztunk egy családanyáért, akinek öngyilkossági gondolatai (és kísérletei) voltak, a fia és az egyik nagyszülője szintén öngyilkosságot követett el. A hölgy a lelkigyakorlat résztvevője volt, ahol szolgáltunk. A beszélgetés során kiderült, hogy a dédapja megölt egy gyermeket. Megbocsájtott a hölgy ennek a rokonának , hogy általa a család átok alá került, és mindazoknak is, akik miatt keserűség volt a szívében (beleértve Önmagának). Így imában ellene tudott mondani a halál és a félelem szellemének, és meg lehetett törni így az átkot.

Kata - 2020-02-26 15:31

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód