Legújabb kérdések

név nélkül - 2020.01.26.
név nélkül - 2020.01.19.
név nélkül - 2020.01.17.
név nélkül - 2020.01.17.
fradistákgyöngye - 2020.01.16.

Öngyilkossági gondolatok

2017.02.01. -
Nagyon bánt, amiben tanácsot szeretnék kérni, de nem találom a megoldást egyedül. Egyre többször vannak olyan gondolataim, hogy semmi értelme az életemnek, kilátástalannak látom az életem minden területét. Próbálok értelmet keresni a mindennapjaimnak, de leginkább csak a "túlélés" jellemez. A munkámat kötelességtudatból maximálisan ellátom, de örömet most az sem ad, a házasságomat is a felszínesség jellemzi, élünk egymás mellett, belefáradtam a próbálkozásba, hogy változzon a helyzet. Próbálok imádkozni, erőt meríteni a hitemből, de közben folyamatosan szégyellem a reménytelenségemet, a bizalmatlanságomat. Gyónásban nem merem mondani az öngyilkossági gondolataimat, pedig nagyon bánt, hogy ilyeneken gondolkodom és emiatt még jobban bűntudatom van. Félek és szeretnék erről a mélypontról kijutni. Milyen tanácsa lenne az atyának? Köszönöm, ha bármivel is tud segíteni!

Kedves Kérdező! Placid atyáról remélem hallott. Neki remek receptje van a túlélésről, ami nem csak a Gúlágon érvényes. Első lépésként, kérem, olvassa el és merítsen belőle ötleteket a saját helyzetére alkalmazva. Itt találja a piaristák honlapján: http://www.szepi.hu/irodalom/pedagogia/tped_053.html Mindannyian tudjuk, hogy szent Pál apostol szerint:" Mindenfelől szorongatnak, de össze nem szorítanak, bizonytalanságban élünk, de kétségbe nem esünk, üldözést szenvedünk, de elhagyottak nem vagyunk, földre terítenek, de el nem pusztulunk" (2Kor.4,8-9) és ez a kísértésekre is áll. Erős hittel viszont győzedelmeskedünk. "Ezért nem veszítjük el bátorságunkat, mert bár a külső ember romlásnak indult bennünk, a belső napról napra megújul. Pillanatnyi, könnyű szenvedésünk ugyanis a mennyei dicsőség túláradó, örök mértékét szerzi meg számunkra. Csak ne a láthatóra, hanem a láthatatlanra szegezzük tekintetünket. A látható ugyanis ideig tartó, a láthatatlan viszont örök."(2.Kor. 4,14-16) Kiváló biblikus teológusunk Martos Levente Balázs atya írása is segít nekünk, melyet itt talál: http://asziv.hu/archivum/2015/aprilis/alapgondolat/hit-erejerol - Mindezek mellett szerettel bíztatom, hogy említse meg bátran a gyóntatójának is ezeket a kísértéseit. Ő imádságával és további tanácsaival biztosan segíteni tud.

Szeretettel.

István atya

 

További gondolatok

Kedves Kérdező!
Mindez, amit leírt, depresszió is lehet.
Így télen különösen hajlamos rá szinte mindenki. A napfény hiányában, kevesebb levegőn töltött idővel sokaknál kialakul.
Érdemes D vitamint szedni,( háziorvos receptre kiírja, ha kér valaki) sokat mozogni, keresni olyan időtöltéseket, amivel már rég nem foglalkozott, kirándulni a házastárssal, akkor is, ha nincs hozzá kedve.
Ha ezek nem segítenek, érdemes orvosi segítséget kérni.Vitaminok, vagy egy kis kedély-javító nagyon sokat segíthet.

Maja - 2017-03-08 10:26

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód