Aggályosság, Magánfogadalmak.

2017.03.16. - Szabolcs
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

István atya! Én pár napja írtam önnek egy levelet, és azért küldtem el a beszélgetésünk, hogy kérem válaszoljon nekem azzal kapcsolatban, hogy a kérdéseim alapján mit értett az alatt, hogy "minden esetre veszedelmes dolog kaput nyitni a lelkünkben a sátánnak, bármilyen "üzeleteléssel"" Ennyit kérdeznék, és ha hozzá tudna valamit még fűzni levelemhez megköszönném!

Isten Áldja! Dicsértessék a Jézus Krisztus!


Tisztelt István atya! Két kérdésben keresem, a levelem címe alapján.
Az egyik az aggályosság lenne.
Rólam azt kell tudni, hogy anno 15-éven keresztül egy masszív
bűnös életet éltem. Amiben nem egy halálos bűn volt.
És a végén nagyon valósan, az ördög folyamatosan ott kószált körülöttem, hogy Lelkem elvegye.
Annyit kell erről a bűnös életről tudni, hogy valamikor drog
függő voltam.
Kétféle szenvedélyem volt, az egyik az okkultista agresszív számítógépes játékok, filmek, stb. A másik a pornográfia.
Istennek Hála! Ha Isten Megadja, Immáron 5-éve szabad vagyok ezen bűnös szenvedélyektől, és ezen bűnös élettől.
Még sajnos nem tudtam megtérni, de Az Úr, Önmagam, Családom, és Leendő Feleségem, Által is, Törekszem Megtérésemre. Az aggályosság úgy jön szóba, hogy az ördög azt akarja velem elhitetni, azzal vádol Lelkiismeretemen keresztül, hogy én még mindig ugyan az az elveszett bűnös ember vagyok, és nem fogok tudni megtérni, meg, hogy rajtam már Az Isten sem segít! És el fogok kárhozni! Sokszor annyira kétségbe tudok esni, hogy már már én is, elhiszem! És olyan dolgokban is, bűnt látok, amiben nem kellene. Mit tud tanácsolni István atya, hogy, hogyan tudnám leküzdeni az aggályosságomat? Valamint lehet e ez egy, ördögi befolyás, ami által szükségem lehet e exorcizációra? Vagy egy Hiteles Katolikus Karizmatikus Gyülekezet Ima Szolgálatára?


A második kérdésem, a magánfogadalmakkal kapcsolatos, amiben az aggályosság ugyanúgy benne van.
A lényeg István atya, hogy én most 31-éves vagyok, és 30-évesen tettem egy fogadalmat Az Úrnak, hogy öt évig nem fejlesztem a számítógépemet, hogy végképp megszabadulhassak esetleges még meglévő bűnös kötelékeimtől. Egyébként már számítógépemet Isten szerint használom. Lásd Keresztény Tartalmak, megtekintése az interneten, Keresztény, Normális Zenék, Hallgatása, Vers Írás. Csak el akarom kerülni, hogy mint régen bálványként tekintsek a számítógépre. És azért tettem ezt a fogadalmat. Viszont most januárban volt a 31. születésnapom, és velem megbeszélve, Jegyesemtől kaptam egy középkategóriás használt okos telefont.
Nna, most István atya, az lenne a kérdésem, hogy azzal, hogy én ezt a telefont elfogadtam, megszegtem Magánfogadalmamat? Mert, hogy ma már egy okos telefon számítógépnek is, megfelel?
És ergo, egy új okos telefon megvétele számítógép fejlesztés? Vagy nem szegtem meg? Mert mondjuk a telefonom még nem annyira modern, hogy számítógépnek számítana? Mert mikor megkaptam, olyan érzések uralkodtak el rajtam, hogy ezzel a telefonnal eladtam a Lelkemet az ördögnek. Valamint az ördög azzal is, vádol, hogy Fogadalmamban az is, benne volt, ha új telefont veszek, kapok, akkor eladom a neki a Lelkem. És elkárhozok. Holott én egyértelműen nem emlékszem arra, hogy ez a Fogadalmamban kitételként benne lett volna. És képzelje atyám, miután megkaptam a telefont, rá pár nappal mikor mentem Jegyesemhez, találkoztam egy Tanár Emberrel, aki elhagyta a telefonját, és az új telefonomon keresztül kért segítséget. Aztán mikor lebeszélte egyenlegem, kifizette.
István atya, plusz egy kérdés, a kérdésben, ez lehetett Az Úrtól egy jel, hogy megnyugodjak? Vagy az ördög egy újabb kísértése, hogy elveszítsem Lelkemet? Megértését, és viszont válaszát, előre is, köszönöm!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves Kérdező! Mielőtt tovább lépnénk a probléma megoldásában, kérem tisztázzunk valamit: mi az aggályosság ? Itt olvasson róla és térjünk vissza a kérdésére. http://lexikon.katolikus.hu/A/agg%C3%A1lyoss%C3%A1g.html - minden esetre veszedelmes dolog kaput nyitni a lelkünkben a sátánnak, bármilyen "üzeleteléssel" Orvossága is van: http://lexikon.katolikus.hu/I/istenrehagyatkozás.html

Szeretettel.

István atya

Kedves Kérdező!

Csak annyit, semmi többet nem értek alatta, amennyit írtam.Senkinek sem jó "üzeltelnie" az ördöggel. Remélem, elolvasta a jelzett linkeket. Ugyanitt pár levéllel előbbre, hasonló fogadalmak kerültek szóba,nagyböjti elhatározások címmel. Ott is előjött a magán fogadalom témája. Azt ajánlom, keresse fel a lelki vezetőjét - ha van - vagy a plébánosát és személyesen beszélje meg vele ezeket a problémákat, és biztosan segíteni fog.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód