Bűn

2021.05.06. -
Kedves lelkiatya súlyos bűnt követtem el álmomban és nem tudom, hogy gyónjam meg! 40 éves nő vagyok, fogadalmat tettem magamnak, hogy örök szüzességben élek majd (kis gyermek korom óta utálom a férfiakat). Most éjszaka viszont azt álmodtam, hogy egy férfival szeretkezem és orgazmusom is volt tőle. Nem tudom, hogy miért történt, semmi olyan filmet nem nézek és könyvet sem olvasok ami erkölcstelen. De ez most jól összezavart és nagyon rosszul érzem magam miatta és bűntudatom van.

Kedves Kérdező! Bűnt elkövetni csak tudva és akarva, ébren tehát szándékosan lehet elkövetni. Az álomban az ember nincs éber állapotban, így az álmaiért nem felel erkölcsileg. A szervezet viszont dolgozik. Biztos, hogy befolyással vannak az álmainkra az éber állapotban velünk történt események, de nincs felettük irányítási hatalmunk, így nem terhelnek minket. Ha ez nem nyugtatja meg - bár biztos lehet a válasz helyessége felől, - említse meg a lelkiatyjának. Remélem ő is osztja a véleményemet.

 

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód