Életgyónás

2017.05.27. - Évu
Tisztelt István Atya!

Szeretném megkérdezni, hogyan kell az életgyónásra felkészülni? Sok minden fáj a múltamból, és az önvád is igen erős bennem.Hogyan tudok ez ellen küzdeni, hogy reálisan lássam önmagamat?
Köszönöm:

Kedves Kérdező! Az életgyónás nem csak egy életszakaz lezárása, hanem az elmúlt életszakasz átgondolása és felülvizsgálata. Lelkigyakorlatok alkalmával szoktuk ajánlani,de minden fontos életfordulón sokat segít a lelki életben. Segítséget itt olvashat:  http://www.keresztenyelet.hu/v/az-eletgyonas/ -a fórumon is : http://www.utkereso.mariaradio.hu/eletgyonas -a Katolikus Lexikon csak ennyit mond róla: http://lexikon.katolikus.hu/E/egyetemes%20gy%C3%B3n%C3%A1s.html - az életgyónás következményeiről pedig itt olvashat: http://www.karizmatikus.hu/evangelizacio/tanusagtetel/1050-eletgyonas-koevetkezmenye.html - a Magyarországi Vincés Család pedig így ír: http://vincescsalad.hu/agok/missziostarsasag-lazaristak-cm/missziostarsasag-lazaristak-lelkisege/a-missziostarsasag-lazaristak-lelkisegenek-legfobb-pontjai/eletgyonas/ - amirt mindenkinek tudni kell a gyónásról: http://katolikusvalasz.blogspot.hu/2015/04/10-dolog-gyonasrol-amit-mindenkinek.html -itt találja. Ám ami a legfontosabbb lenne egy lelkiatya, aki ebben személyesen is segíteni tud.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód