Érvénytelen volt a gyónásom?

2021.03.03. - Ágnes
Tisztelt Lelkiatya! Az idei évben a mai volt a negyedik gyónásom.Ma egy másik atyánál gyóntam, és miután elmondta a tanácsait, azután rögtön megkaptam a feloldozást, a bánatima és az erős fogadás szövege kimaradt. Gyónás után felhívtam az atyát, és ő azt mondta, hogy nyugodjak meg, minden rendben van, érvényes a gyónásom. De én nem tudok megnyugodni, félek, hogy érvénytelen és szentségtörést követtem el, hogy újra meg kell ismételnem a gyónást, mert nem mondtam el a bánatimát és az erős fogadást. Köszönöm segítségét!

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg! A gyónása érvényes volt, mert már azzal, hogy elment gyónni jelét adta annak,hogy szeretné rendezni az életét. Azt írja az atya ellátta tanácsokkal és feloldozta! A lelke nyugalmáért mondja el most a bánatimát...és zárja le a gyónását. Isten megbocsát, ezt leginkább a feloldozás imája igazolja: Isten megbocsátotta bűneidet, menj békével! Az egyszer már meggyónt bűnöket nem kell ismét bevallani - persze ha nem követte el újból. Legközelebbre pedig azt tanácsolom, addig ne keljen fel a gyónástól,amíg nem végzett teljesen...és fogadja el, amit az atya mondott:a gyónás érvényes.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód