Isten akarata

2017.03.05. - Éci
Kedves István Atya!

Szeretettel köszöntöm!
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet megállapítani azt, hogy az én tervem a jövőmmel, jelenlegi életemmel kapcsolatosan egyezik- e Isten akaratával?
Nagyon fontos, válaszát előre is nagyon köszönöm!
Éci

Kedves Kérdező! Nagyon könnyű és egyszerű lenne csupán azt tanácsolni, hogy nézzen utána a következő linkeken: http://lexikon.katolikus.hu/I/Isten%20akarata.html  - http://lexikon.katolikus.hu/I/Isten%20%C3%BCdv%C3%B6z%C3%ADt%C5%91%20akarata.htm Az üdvösségéhez szükséges ismeret megszerzését és a személyes döntés felelősségét nem kerülheti meg senki. Hála Istennek rengeteg segítségünk van ennek megszerzésében. A Szentírás, az Isten eligazító szava, a szentségek, a parancsok, az evangéliumi tanácsok és az ezeket összefoglaló Magyar Katolikus Katekizmus, mind segít az Isten akaratának felismerésében mindannyiunknak. De ne feledje, hogy az Isten nem tucatembert teremtett, hanem egy megismételhetetlen személyt, mégpedig a maga képmására. Azt is tudni kell, hogy a Szentlelket is azért küldte Pünkösdkor és adta a bérmálás szentségében, hogy a segítségünkre legyen. Ezért is kell kérni a Szentlelket - a "Bölcsesség és a Jótanács Lelkét", hogy egyedileg segítsen a fontos döntéseinkben. A lelkiismeretünk pedig, - az Isten szava a szívünkben, - ha ép, egészséges és biztos, eligazít minket.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód