Jóga

2017.09.23. -
Kedves Istvàn atya! Azt szeretném kèrdezni hogy a jógàval kapcsolatban mi a katolikus egyhàz àllàspontja.Bűn -e ha az ember csak mint testedzést gyakorolja?

Kedves Kérdező! Kérem, olvassa el a következő oldalakat: http://romaikatolikus.blogspot.hu/2016/05/mi-baj-jogaval.html Ha ezzel végzett, nézzen utána itt is: http://jogatippek.reblog.hu/joga-kereszteny-szemmel - de még ez is segít: https://www.parkatt.hu/index.php?id=219&details=nmHw8X3r végül a http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/193-a-joga-elmelete-es-gyakorlata-nem-oesszeegyeztethet-a-keresztenyseggel.html - oldallal világos választ fog kapni a kérdésére, hogy egy keresztény miért nem igazíthatja a jóga előírásaihoz az életét.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Jóga és kungfu ugyanaz?

név nélkül - 2017-10-27 08:57

Kedves Kérdező!A Katolikus Lexikon szerint: a jóga - http://lexikon.katolikus.hu/J/j%C3%B3ga.html
A KUNG FU: (saját oldalukon): http://kungfuakademia.hu/mi-a-kung-fu/
Ezekből világosan kiderül, mi a közös és mi az egyéni bennük.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2017-10-27 09:21

Kedves István atya,
a keresztény jógához adott válaszában megadott egy linket (http://jogatippek.reblog.hu/joga-kereszteny-szemmel), ami véleményem szerint helytelen érvelést tartalmaz, igazából a jógázásra buzdítja az embereket, néhány gyenge pozitív érv megadásával. Javaslom, hogy ezt a linket távolítsa el a hivatkozások közül, mivel a cikk forrásának (a jógatippek oldal) alapvető célja, hogy "tévtanításként" állítsa be a katolikus hit szerinti jóga értelmezését.

Szeretettel üdvözli
a karizmatikus.hu webmester

név nélkül - 2017-10-27 09:46

Kedves Kérdező! A Fórum természete szerint véleményt formáló és véleményt meghallgató oldal is egyben.Ha a jóga és kungfu ugyanaz témával felvetett kérdésre figyel, akkor látja, hogy már az új válaszban a http://lexikon.katolikus.hu/J/j%C3%B3ga.html- oldal szerepel.Köszönöm kedves figyelmeztetését.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2017-10-27 11:09

Kedves Kérdező!Megismétlem az eredeti kérdéssel kapcsolatos válaszomat:
"Kedves Kérdező! Kérem, olvassa el a következő oldalakat: http://romaikatolikus.blogspot.hu/2016/05/mi-baj-jogaval.html Ha ezzel végzett, nézzen utána itt is: http://jogatippek.reblog.hu/joga-kereszteny-szemmel - de még ez is segít: https://www.parkatt.hu/index.php?id=219&details=nmHw8X3r végül a http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/193-a-joga-elmelete-es-gyakorlata-nem-osszeegyeztethet-a-keresztenyseggel.html - oldallal világos választ fog kapni a kérdésére, hogy egy keresztény miért nem igazíthatja a jóga előírásaihoz az életét."
Külön felhíviom kedves figyelmét a válasz utolsó sorára:"egy keresztény miért nem igazíthatja a jóga előírásaihoz az életét."
Remélem megnyugtattam.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2017-10-27 16:18

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód