Kérdések

2019.11.18. - Szasza
Tisztelt Atya!

Néhány kérdes felmerült bennem mostanában, és azokra keresem a választ. Érdekelne, hogy lehet-e valaki igazán keresztény úgy, hogy esetlegesen nem jár minden vasárnap templomba, vagy pl.nem böjtöl? De természetesen hisz Istenben, és a hétköznapokban próbál Isten szeretetére méltó ember lenni? Honnan tudjam, hogy Isten szemében mi a jó és a rossz, illetve hol találok ahhoz egy esetleges útmutatást, hogy mit kell tennem?( mit hogyan csináljunk, különböző keresztény egyházak hogyan vélekednek az egyes dolgokkal kapcsolatban).
Honnan tudhatom, hogy az egyes tanítások, szokások( melyek egyes egyházakban máshogyan vannak) közül melyik a "jó" Isten szemében? Hogyan felelhetek meg neki?
Miért történnek velünk rossz dolgok? Isten hogy-hogy nem akadályozza meg őket?
A válaszokat előre is köszönöm.

Kedves Kérdező! Minden baj gyökere a bűn, ezt gondolom tudja. Azt szeretném kérdezni milyen vallású? Amennyiben Római Katolikus keresztény, akkor a világ legegyszerűbb dolga a miénk.Először is a Katolikus Egyház tanítását, törvényeit, előírásait, vallási szokásait kell szem előtt tartanunk. Nekünk ezek szabják meg vallási életünket. Természetesen ismerhetjük a más felekezetek előírásait és szokásait, de azok ránk nem vonatkoznak. Próbáljunk természetes, becsületes, buzgó, katolikus vallásos életet élni és az Isten törvényeit betartva nyugodt lekiismerettel lehetünk. - Mitől, vagy kitől jönnek a rossz dolgok? - Gondolom ezeket nem varrja az Isten nyakába, amikor mi vagyunk érte a felelősek. Szabad akaratot kaptunk Tőle, most azt rónánk fel neki, hogy betartja a mi érdekünkben?

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód