Kételyek,csüggedés

2019.07.13. - Réka
Kedves Atya!Sajnos hajlamos vagyok megkérdőjelezni Isten létét,ha inádkozom is,ürességet érzek,semmi jelét nem látom,hogy létezne,hallgatna,figyelne rám.Évek óta imádkozom férjért,családért és minden csak rosszabb és rosszabb.így kezdem végleg feladni..a végén az életemet is...

Kedves Kérdező! Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Isten nem lekötelezettünk. Voltak szentek, akik évtizedekig lelki szárazságben éltek, súlyos kísértések mellett. Arra gondolok, amit írt: "semmi jelét nem látom, hogy létezne,hallgatna,figyelne rám." - pedig létezik, van és figyel ránk! Jézus erre így figyelmeztetett minket: "akinek füle van, hallja meg"(Mk. 4,23) - "Azért beszélek nekik példabeszédekben, mert van ugyan szemük, de nem látnak, van ugyan fülük, de nem hallanak." A teremtett világ elég sok bizonyítékot tár elénk a gondviselő Istenünkről.Sarah bíborosnak megjelent egy kitűnő könyve: A csönd ereje. Érdemes elolvasni azt, vagy másik hasonló és segíteni tudó könyvet. A Katolikus Lexikon is segít: http://lexikon.katolikus.hu/G/gondviselés.html

Szeretettel.

István atya                                                          

További gondolatok

Köszönöm gyors válaszát.Ön szerint hogyan sejthetném meg,milyen útra hív engem az úr? Sajnos nincs lelki vezetőm,tudna esetleg ajánlani Valakit? Imacsoport is megtartó erejű lenne,de nincs ötletem,hova lehetne csatlakozni? Köszönöm.

Réka - 2019-07-13 14:28

Kedves Kérdező!Sajnos nem tudom, hogy hol lakik, így csak a helyi plébános atyát tudom ajánlani.Ő egészen biztosan segít.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2019-07-13 15:37

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód