lombik

2019.11.28. - Csenge
Kedves István atya!

Egy hónap múlva kezdjük a lombikkezelést, de tele vagyok kétséggel és félelemmel. Tudom, hogy az Egyház elutasítja, de ez egyben tiltás is, bűn-e? Félek, de a gyerek iránt vágy erősebb, mégis bizonytalan vagyok. Hogyan lehet tiszta a lelkiismeretem ebben a helyzetben és mit tehetek, hogyan múlhat el ez a bizonytalanság és félelem?

Kedves Kérdező!- Igen, bűn. De van egyházilag megengedett megoldás is az "un" NaPro Technológia. Kérem, itt nézzen utána: https://www.magyarkurir.hu/hirek/naprotechnologia-meddosegkezeles-keresztenyek-szamara-is-elfogadhato-modja -  Bővebben a http://csaladtervezo.hu/ - oldalon.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Köszönöm a választ! Ismerem ezt a módszert, ezért is nem erről kérdeztem, de nálunk az életkorunkból adódóan nem jöhet szóba, nincs erre 3-4 évem. Miért mindig csak ennyi az egyház válasza, hogy nem lehet és magára hagyja az embert, amikor a legjobban szüksége lenne segítségre? De hátha valakinek segít ez a link, ezért köszönöm! Csenge

Csenge - 2019-11-28 20:03

Kedves Kérdező!Csak segíteni akartam és akarok. A lombik-program - tudomásom szerint - a megtermékenyített de felesleges petesejteket, lefagyasztja vagy elpusztítja, ami gyilkosság. Ettől a bűntől szeretné megóvni az egyház a híveit. A programról a tudomány így nyilatkozik: https://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/21125/lombikbebi-hogyan-is-zajlik - csak azt hagyja figyelmen kívül, hogy az Isten a megtermékenyítés pillanatában halhatatlan lelket teremt az "un" embriónak. Ha ezt az embriót békén hagynák - minden bizonnyal - ember fejlődne ki belőle, de tőle ezt a lehetőséget elveszik a szelektáláskor. Ezért bűn, ezért gyilkosság. Gondolom nem tartaná megengedhetőnek, hogy a szeme láttára a műtőasztalon megölnék a gyermekét. Erre már senki sem vetemedne, bár a világon a kényelmi szempontok miatt mindent megengednek. Gondoljon az USA-ra és megérti mit akarok mondani.
Szeretettel. - István atya

István atya - 2019-11-28 20:18

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód