Mária hónap

2020.05.07. - fradistákgyöngye
Kedves lelkiatya, a Mária Litániát hallgattam és megfogott az egyik ének egy sora "virágos május Isten hozott Szűz Mária magának választott". A Szűz Anya miért pont májust választotta, és hogyan választotta ki? Nekem a két kedvenc Mária ünnepem a gyümölcsolto Boldogasszony és a nagy Boldogasszony egyike sem májusban van. Atya mondta, hogy hallgassuk otthon a Litániát, ami jó ötlet volt, sokkal nyugodtabb vagyok.

Kedves Kérdező! Tudtommal nem a Szűzanya választotta a május hónapot.Érdemes így is elimádkozni a Lorettoi litániát, ahol lépten-nyomon a Szűzanya erényeit, kiválóságai dícsérjük.Hadd hívjam fel kedves figyelmét, hogy az Isten legszebb Temploma megérdemli, hogy a legszebb hónap az Ő tiszteletét szolgálja, ahogy az október a rózsafüzér hónapja. Egyik a tavasz, a másik hónap a szép ősz színeivel köszönti Égi Édesanyánkat. Minden Mária ünnep Őt köszönti - Jézus édesanyját és a mi égi pátrónánkat! A szombat a Szűzanya napja "magának kiválasztotta" - ilyen énekünk  is van, ami a hívők buzgóságát mutatja...és valóban az "elsőszombat", de egyáltalán a szombat az Övé, mint ahogy mi mindannyian is az Ővéi vagyunk ....

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Köszönöm a válaszát

fradistákgyöngye - 2020-05-07 14:54

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód