Szentáldozás

2019.08.29. - Hajnal
Tiszteletem Atya !

Megvagyok keresztelve.Nem kaptam katolikus neveltetést.Az utóbbi 5 évben járok templomba.Nem minden vasárnap, de én böjtölök Húsvétkor és Jézus Krisztus halálát "átélem"Nincs egy konkrét egy templom vagy közösség ahová járok sajnos.Innen is hallok dolgokat és onnan is.Az utóbbi 2 évben jártam egy ezoterikus nőhöz is.Amint hallottam ez összeférhetetlen a katolikus vallással.Én úgy gondolom,hogy az ezoterikus nő sok mindenben segített,hogy tisztán lássak.Felhívta a figyelmemet,hogy rossz energiák vannak a házban ahol élünk édesanyám,bátyám és én.Ők nem járnak annyira sem templomba mint én.Felkerestem egy Atyát,hogy segítsen "házszentelés" ügyében.Azt mondta,hogy ez nem ilyen egyszerűen működik.A sorrend a szentgyónás,szentáldozás.Én személyesen elmondtam neki ott a bűneimet saját szavaimmal is és ahogy misén is szokták és azután megáldott.Az Atya jött volna pár nem múlva házat szentelni,de én aztán visszamondtam mert észrevetten nem szívesen lát ott lelkigyakorlaton és a házszentelés előtt sok minden régi dolgot ki akartam dobálni a házból.Én most már nem tudom,hogy mi tévő legyek mert innen is hallok dolgokat és onnan is.Nekem most elsőáldozónak kell lennem ahhoz,(hittanórával együtt), hogy ez a folyamat teljes legyen ? Vagy elég a misén lévő szentgyónás szentáldozás ? Vagy ez két különböző dolog.?

Kedves Kérdező! Köszönöm a bizalmát. Cserébe ezt szeretném kérni én is.Azt gondolom az lesz a legjobb, ha most rendbe tesz mindent. Házát, lelkét, mindent...A felnőttek felkészítése a szentáldozásra nem iskolás megoldás.Az atya, akit megszólított és megáldotta ezzel megmutatta a jóindulatát és segítő szándékát. Fogadja el. Minden esetre a szentgyónáshoz és a szentáldozáshoz alaposabb  felnőtt megbeszélésre lenne szükség.Ne féljen tőle.Meg fogja látni és tapasztalni azt a lelki békét, amit eddig még nen tapasztalhatott.Mondjon el neki mindent, amit itt leírt és biztos lehet benne, hogy segít. Mi papok ezért is vagyunk, hogy segítsünk! Minden más "segítség" kétes és hamis.Jézus az Út, Igazság, Élet! - ezt Ő mondta bízzon benne...

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód