Tanács

2019.09.26. -
Tisztelt Lelkiatya! Ha két lelkiatya, (amelyekből az egyik gyóntató volt) azt mondta, hogy egy bizonyos dolgot nem vagyok köteles megtenni. Egy harmadik atya (gyónásban) akitől megkérdeztem, pedig azt mondta, hogy de igen, köteles vagyok megtenni. (Azért kérdeztem meg, mert féltem, hogy ha esetleg nem kérdezem meg, szentségtörő gyónást fogok végezni). Most nem tudom, mihez tartsam magam.

Kedves Kérdező!Jó lenne tudni, hogy az atyák milyen megfontolás alapján döntöttek. Mert ha az a bizonyos dolog bűn, nem lehet megtenni, ha nem bűn, akkor is óvatosnak kell lenni, hogy másokat meg ne botránkoztassunk vele. Talán az lenne a legjobb, ha magánban (nyusziatya@gmail.hu) címen leírná nekem.(Azt más nem láthatná és én is tudnám, miről van szó. Természetesen tudnia kell, hogy a gyónási titok minden papot kötelez, azért csak a gyónót kérdezhetem.Mert így gondolhatok, böjtre, jótettere, bármire, stb...de akkor nem tudok érdem,ben válaszolni. Azért kérem magáncímre a kérdését, mert azt csak én láthatom, a válaszomat pedig csak Ön olvashatja. Megértését megköszönve.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód