Történet.

2017.04.14. - Szabolcs
Dicsértessék a Jézus Krisztus!Tisztelt István atya! Meg szeretném, kérdezni, hogy az a történet amit leírtam önnek, még ha nem is, pontosan a Biblia alapján van. Lehet értelmezni Igaznak? Hitelesnek?
Olyan szempontból, hogy bemutatja az Ember elbukását, és Jézus Krisztus Szent Életáldozatát? Megváltását? Azért kérdem, mert facebook oldalamon Húsvétkor a Húsvét értelmezésével, Evangelizáció érdekében osztom meg. Megegyezik ez a történet Hitünk Igazságával? Vagy nem? Megoszthatom e? Vagy nem? Szíves válaszát előre is, köszönöm!


Amikor a sátán elbuktatta az emberiséget, az édenkertben, nagy örömmel
szaladt ki onnan, hogy uralkodhasson rajtunk. Mire találkozik Jézus Krisztussal. Jézus kérdezi, miért örülsz annyira? Mire a sátán. Megszereztem az emberiséget magamnak! És uralkodni fogok felettük, a bűn, és halál által! Mire Jézus. És mit fogsz velük csinálni? Mire a sátán. Hát először is, becsapom őket! Mint Ádámot, és Évát! Elhitetem velük, hogy Isten nélkül is, lehet élni! Boldogan! Önfeledten! Csak hallgassanak saját magukra! És senki másra! Aztán szét züllesztem őket, és családjaikat! Szenvedélyekkel! Önzéssel! Haraggal! Gyűlölettel! Értetlenséggel! Erőszakkal! Gyilkossággal! Testi, Lelki, betegségekkel verem meg őket! Háborúkkal sújtom őket! Semmijük nem marad! Mire Jézus. És utána mit csinálsz? Megölöm őket!!! Mire Jézus. És mit kérsz Lelkükért cserébe? Mire a sátán. Mi csoda?! De hisz megszereztem őket!!! Ők már az enyémek!!! Különben is, velejükig megrontottam őket!!! Miért kellenek neked?! Mire Jézus. Mert Szeretem Atyám, és Őket! Ők Az Enyéim! Mit kérsz értük? Mire a sátán. Rendben Isten Fia! Amit kérek tőled, az az Életed! Minden Örömöd, Bánatod, Fáradtságod, Meg nem értettséged, Könnyed, Fájdalmad, Véred, és végül, Az Életed!!! Mire Jézus Krisztus. Rendben... Feláldozom Magam... Atyámért... És az Emberekért... Szabadulásukért... A Bűnből, és Halálból... Amivel Te Verted Meg Őket sátán!

Erről szól a Húsvét! Isten Fiának, Jézus Krisztusnak Hatalmas Életáldozatáról! Ami Által Megváltott, Megszabadított Minket A Szent Kereszten a gonosz Átkos Uralmától! Mert Szeretett, Szeret, Minket! Ha Megtérünk Bűneinkből a Szentháromság Egy Istenhez, és Hiszünk Benne!
Imádjuk Őt! Akkor Szabadok Vagyunk... Már itt a Földön, Miénk az Örök Élet... Ezt a nyuszi nem tudja megadni! Dicsértessék a Jézus Krisztus!Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Kedves Kérdező! A hiteles (Kánonban meghatározott ) bibliai történeteket sajnos sok un. apokrif írás próbálja "kiegészíteni". Kétségtelen, hogy ez a kis írás érdekes, de nem hiteles és az igazság helyett könnyen félrevezeti az embereket. A szerző megnevezése nélkül pedig "lopás" (plagizálás), ami egyszerre bizonytalanná is teszi értékét. Nem írom, hogy csak egy mese, mert a mesének általában van igazság-alapja, de ennek az elmefutatásnak sajnos nincsen. Ha az igazat akarja elolvasni a bűnbeesésről és a Megváltó eljövetelének megígéréséről, kérem, olvassa el a Teremtés könyvét. Abban minden benne van ami hitünk igazságaira utal és a valóságot tükrözi. Én nem tenném ki.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód