Változás

2017.09.10. -
Kedves István atya!

Úgy érzem, nem tudok változni, ugyanazokkal a hibákkal, bűnökkel harcolok, sőt sokszor úgy látom, hogy egyre rosszabb vagyok. A gyónás kötelességgé vált csak hónapok óta, inkább feladat, mint hogy az örömöt lássam benne, mert nem érzem, hogy változnék, jobbá válnék a segítségével, pedig igyekszem a havi rendszerességet tartani, hogy a következő hónapnak tisztán tudjak nekikezdeni, igyekszem egy-egy havi célt is kitűzni, amiben szeretnék fejlődni, de mostanában szinte teljesen sikertelenül.
Hogy lehet ezen a mélyponton túljutni?
Köszönöm a tanácsát!

Kedves Kérdező! Türelem! Nem szabad feladni sem a reményt sem a jószándékú törekvést.Az Isten a tenyerén tart és ismer bennünket.A szentgyónás nem csak kellemetlen kötelesség, hanem hatalmas kegyelmi adomány és segítség. Azt, hogy hogyan nézünk ki, bízzuk a Jóistenre.Persze azért az is fontos, hogy ne legyünk magunkkal gőgösen megelégedve.A Lélek ott fúj, ahol akar....Biztos, hogy mélyponton van? Én nem hiszem, mert akkor nem írta volna ezt a levelet. Csupán csendes alázat kell - "látod Uram, ilyen vagyok". Te alakíts engem a Te "ízlésednek" megfelelően és én abban megnyugszom és nem leszek türelmetlen és nem megyek a gondviselé elé, ahogy szent XXXIII. János pápa szokta mondani, hanem vele karöltve együtt megyek jó erősen belé kapszkodva...

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves Kérdező! Jézus már 2000 évvel ez előtt elmondta a véleménynét a feltett kérdéséről: "Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy akarjátok, hogy veletek is bánjanak.(Lk.6,31) Felénk van egy elmés közmondás, amely így szól: "A volnának a nincs a sógora" Teljesen felesleges tehát elgondolni egy olyan mondva csinált - esetleg soha meg nem valósuló helyzetet - aminek nagyon kevés az esélye.Az irgalmasság testi cselekedeti között szerepel a betegek látogatása, teljesen függetlenül attól,hogy visszakapjuk vagy nem.Ha ilyen kikötéssel élnénk és feltételhez kötnénk baráti látogatásunkat,máris értékét veszítené az a jótett, ami mindenkinek jól esik és nem csak betegségben.
Szeretettel.
István atya

István atya - 2017-09-10 20:08

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód