Kézbe áldozás

2021.02.16. -
Kedves lelkiatya most láttam a YouTube videóját egy atyának aki azt mondta hogy a kézbe áldozás szentségtörés. És hogy Jézus Krisztus és a Szűz Anya azt szeretné hogy ne legyen. Mit gondol?

Kedves Kérdező! Igaza van az atyának, mert nagyon sok a visszaélés és a tiszteletlen magatartás. El kell olvasni XVI. Benedek - emeritus -pápa írásait, Robert Sarah bíboros úr figyelmeztetését és minden tisztázódik. Egyetlen szentséget sem szolgáltathat ki senki magának. Még a felszentelt papon sem oldozhatja fel , kersztelheti, bérmálhatja, stb meg magát (persze a szentmise bemutatása az kivétel), mert ott azt a pap Krisztus személyében (In persona Christi) teszi. A kézbe áldozásnál az áldozó maga "áldoztatja" magát, ami komolya visszaélés a szentséggel és sajnos megszámlálhatatlan visszaélés, tiszteletlenség még szentségtörés forrása is lehet.  Térden állva és nyelvere: ez az Egyház hagyománya. Most a járványra hivatkozva elbújunk a félelmeink mögé, ami sajnos nem biztos, hogy igazolja az eljárásunkat.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Akkor aki most áldozik az halálos bűnben van és elfog kárhozni?

név nélkül - 2021-02-16 19:34

És a hívek kárhoznak el e szentségtörést követően vagy az egyházi vezetők? Ha az egyházat a Szentlélek vezeti hogy lehet jóváhagyott a szentségtörés?

név nélkül - 2021-02-16 20:44

Kedves Kérdező! Azt nem mi döntjük el,hogy ki kárhozik el és ki nem!Az engedményt(követelményt) a vírusvédelem miatt kaptuk remélve abban, hogy ezzel is megakadályozzuk a vírus terjedését.Az élet védelme is fontos, ezért ez az engedmény reményeim szerint csak átmeneti.
Sezeretettel.
István atya

István atya - 2021-02-17 14:30

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód