Lelkivezetés

2020.01.17. -
Kedves Atya! Lehet-e lelkivezetőnek választani, olyan keresztény testvért, aki nem katolikus? A legjobb barátom, lelkipásztor a hitgyülekezetében. És sokat szokott nekem segíteni, rengeteget beszélgetünk. De amióta újra rendszeresen járok misére és szentségekhez járulok, nem vállalja a lelkivezetést (neten keresztül sem, mint korábban egy ideig a személyes mellett). Mert szerinte az egyházunk tiltja, és egy katolikus atyát keressek. Van aki interneten keresztül szokott lelkivezetést végezni?

Kedves Kérdező! Először is tisztáznunk kell, mit jelent a lelki vezetés.A Katolikus Lexikon ezt írja: http://lexikon.katolikus.hu/L/lelkivezet%C3%A9s.html - elméleti és gyakorlati útmutatás! Amit a HIT-gyülekezetéről tudni lehet azt itt elolvashatja: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hit_Gy%C3%BClekezete Mivel Krisztus csak egy Egyházat alapított, minden más "egyház", ami annak mondja magát nem teljes, nem egy, szent, katolikus és apostoli. Nem is csodálom, hogy nem vállalja tovább a vezetését (fel sem kellett volna kérni rá) hiszen képtelen a teljességet nyújtani.Rögtön tisztán fogja látni az igazi okát a felmondásnak, ha rákérdez 3 fontos hitigazságunkra: 1. Oltáriszentség, 2. Szűzanya, 3. Szentatya. A kérdésekre adott válaszokból "kibújik a szög a zsákból" és egyszerre meg is magyarázza az idegenkedést és a tiltást. A másik kérdésére azt felelném, hogy tanácsot kérni interneten is lehet (ezt tesszük most is ), de a lelki vezetés személyes kell, hogy legyen, mert feltételezi a személyes ismeretséget, a bizalmat és a "szakmai" - lelki érettséget. Kiválasztásához szeretne segítseget adni a következő oldal: https://www.magyarkurir.hu/hirek/hogyan-talalok-jo-lelkivezetot-negy-jo-tanacs

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

köszönöm

név nélkül - 2020-01-17 12:51

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód