Novéna

2017.12.03. - Józsi
Találkoztam Szent Júdás Tádéhoz szóló novéna imádkozásra felhívással, amelyben azt ígérik, hogyha lelkiismeretesen végigimádkozom 9 napon keresztül, egy problémás kérésem teljesül. Mennyiben bízhatok ebben? Hiszen Isten nem imaautomata. Vagy babonás mágia a dolog? Előre is köszönöm az Atya válaszát!

Kedves Kérdező!A novéna (kilenced) imával,böjttel,vagy más önmegtagadással együött végzett 9 napos ima, meghatározott imaszövegekkel. Pontos leírását itt találja: http://lexikon.katolikus.hu/K/kilenced.html  A Katolikus Egyház több kilencedet is ismer és ajánlja is a végzésüket. Természetesen a szentek közbenjárásért is lehet végezni kilencedeket, de a teljesülésük a Gondviselő Istentől függ.Nem mágia és babona, ha hittel és az Isten akarátához kötve végzik. A túlkapások és ígéretek viszont óvatosságra kell, hogy intsenek bennünket, mert biztosan állítani valamit, aminek nem vagyunk a birtokában felelőtlenség. Nem kell idegenkedni ettől az imától - mert a kilenced is egy imafajta - de úgy kell végezni, hogy a gondviselésre bízzuk annak a kérésnek a teljesülését.

Szeretettel.

István atya


Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód