Szentgyónás kötelezö

2019.05.24. -
Kedves István atya! 18-án volt a lánykám esküvöje.A gyönyörü templomi esküvö után lelkileg feltöltödve mentünk ünnepelni.A családom rendszeresen részt vesz a szentmiséken és szentáldozáshoz is járulnak,természetesen idönkénti szentgyónáas elvégzésével.25-én bérmálkozik a 15éves kisfiam.Itt jön a nagykérdésem.Járulhatunk-e szentáldozáshoz a bérmálkozáson,érvényes-e az esküvöi szentmise vasárnapra.falunkban sem templom,sem pap.Szóval leblokkoltam,most mi legyen. Szentgyónáshoz hol találunk papbácsit. Istenem,segits! Szorongó szivvel várom válaszát kedves atyám.nehéz helyzetben vagyunk.

Kedves Kérdező!Azt írja rendszeresen részt vesznek a szentmisén.Akkor ott papnak is kell lenni. A nászmise akkor érvényes vasárnapra, ha a pap elmondja a vasárnap miseszövegeket.Hol lesz a bérmálás?A bérmálkozóknak is gyónni kell a szentség felvételének méltóságas miatt.Megértem nehéz helyzetét, de nekem is biztosítani kell híveimnek a gyónási lehetőséget, csak jelezniük kell, hogy gyónni akarnak. Nem egyszer nekem is a szertartások előtt is gyóntatnom kell, hogy ne legyen akadálya a szentség méltó felvételének. Azt viszont mindekinek - a lekiismerete alapján - el kell tudni dönteni, hogy gyónniuk kell, vagy elég a közgyónás, ami ugyan nem töröl súlyos bűnöket, de segít felindítanunk a bánatot a bocsánatos bűnök eltörléséhez. Nálunk az a szokás, hogy a pap lehetőséget ad a szentgyónásra a szertartások előtt.

Szeretettel.

István atya

További gondolatok

Kedves István atya!Köszönöm kielégitő válaszát.Igen.rendszeresen részt veszünk szentmisén,kilométereket autózunk,de az Úr napjának megszenteléséért ez nem nagy áldozat.Szórványok vagyunk,Szlovákiában élő magyarok.DE,István atya!-Isten keze mindenben benne van.Hála az ÚR végtelenül irgalmas szeretetének,az éjszakát átimádkozva,reggelre letisztulva ébredve,azonnal intézkedve, ma Magyarországra utazunk,szentgyónáshoz járulunk és este hét órára ott leszünk a bérmálási előkészületen/próbán/.Isten a legrosszabból is a legjobbat hozza ki.Köszönöm,Jézusom!Szeretlek,Jézusom!Jézusom,bizom Benned! Köszönom,István atya!Dicsértessék a Jézus Krisztus.

név nélkül - 2019-05-24 10:26

Hozzászólás

Amennyiben a választ ki tudod egészíteni, további szempontokat vagy segítséget tudsz adni, oszd meg velünk és a kérdezővel!
(A hozzászólás csak engedélyezést követően jelenik meg.)

Vélemény, további gondolatok:

Név, becenév, ami megjelenik:

Az alábbi biztonsági kódszót kérjük írd a mezőbe!
Biztonsági kód